Cascara Siroop – De Basis voor Oneindig Veel Variaties
Cascara siroop vormt het fundament van de meeste cascara-toepassingen. Van frisse mocktails tot complexe cocktails, van sprankelende frisdranken tot smaakvolle desserts: met een zelfgemaakte cascara siroop haal je het beste uit de gedroogde koffiebes naar boven. Zoals in het artikel van Badeta wordt getoond, kun je met deze siroop bijvoorbeeld heel eenvoudig een verrassende “Cascara Vodka” maken. Maar eerst: de basis.
Ingrediënten:
- 40 g cascara
- 500 ml water
- 100-150 g rietsuiker (afhankelijk van hoe zoet je het wilt)
Werkwijze:
- Doe de cascara, het water en de suiker samen in een pan.
- Breng het mengsel langzaam aan de kook.
- Laat het 10 tot 15 minuten zachtjes doorkoken zodat de smaken goed vrijkomen en de suiker oplost.
- Haal de pan van het vuur en zeef de vloeistof door een fijne zeef of koffiefilter.
- Laat de siroop afkoelen en schenk over in een afsluitbare fles. Bewaar in de koelkast.
Aan de Slag met je Cascara Siroop
Nu de siroop klaar is, kun je ermee variëren. Vul een glas met ijs, voeg 30 ml cascara siroop toe, een scheutje wodka en top af met bruisend water voor een snelle, verfrissende Cascara Vodka. Of ga aan de slag met mocktails, ijsthee, homemade limonade of desserts. De mogelijkheden zijn eindeloos, en het begint allemaal bij je zelfgemaakte cascara siroop.



